Напрежение в Мездра часове след смъртта на 8-годишното момче, намерено

...
  Напрежение в Мездра часове след смъртта на 8-годишното момче, намерено
Коментари Харесай

Напрежение в Мездра след смъртта на внука на Томов

 

 

Напрежение в Мездра часове след гибелта на 8-годишното момче, открито мъртво довечера в Мездра, което е внук на известния локален политик и водач на партия „ Рома “ Тома Томов, който е някогашен народен представител от Българска социалистическа партия.

Противоречива е информацията за това какво в действителност се е случило.

Според една от версиите момченцето и другото дете си играли с пиратка, когато тя гръмнала.

Сигналът  за умряло дете е получен в полицията в Мездра минути след 17.00 часа, оповестиха от ОДМВР - Враца. По първични данни 8-годишно момче е потърпевшо при случай с пиротехническо произведение и по-късно е умряло. На мястото на случая са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. Предприети са процесуално-следствени дейности под надзора на Прокуратурата. Образувано е досъдебно произвеждане.

Близките на умрялото дете обаче не одобряват версията на полицията, че става въпрос за трагичен случай и упорстват, че става въпрос за ликвидиране. Твърдят, че това се е случило при игра с пушка, която е гръмнало в ръцете на детето покрай главата и прекъснало сънна артерия. Оръжието е било благосъстоятелност на родител на едно от децата, който бил ловджия, съгласно Българска национална телевизия.

Братовчед на някогашния народен представител Тома Томов даде детайлности пред БЛИЦ.

" Това е ликвидиране, огромна покруса е! Играли са си. Момчето, което е гръмнало детето ни, е българче. Взел пушката на татко си, той е ловджия. После гръмнало нашето и избягало. Тепърва ще се разбере какво е станало, ще желаеме правдивост ", описа пред организацията братовчедът на Тома Томов.

Напрежението стартира още откакто околните на умрялото дете обсадили колата за спешна помощ и не разрешили тя да тръгне към болничното заведение.

Улицата, където се е разиграла нещастието, е окупирана от роми, които упорстват за отмъщение и крещят " Убийци ". Заради другия етнос на децата и опасенията, че напрежението може да ескалира, на мястото са полицейски подкрепления от Враца.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР